בדיקת שעטנז

שאלה:

שלום כבוד הרב, מה צריך לבדוק בתווית רכיבים של חולצה/מכנס/מעיל וכו׳ כדי לדעת שמותר ללבד וזה לא שעטנז? כי הבנתי שגם במקרים שלא כתוב צמר או פשתן צריך לשלוח לבדיקה? אשמח להסבר מפורט כדי להימנע בעזרת ה׳ מהאיסור הזה וגם לא להפריע לרבנים על כל חולצה או מכנס שאני לובש בשאלה אם זה מותר או לא, תודה רבה

תשובה:

חולה או מכנס שאינם מצמר או פשתן, אין צורך לבדוק.

מקורות:

ראה כאן רשימת הבגדים החייבים בדיקה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה, אם אני מסתכל בתווית של הרכיבים בבגד ולא כתוב צמר או פשתן אין צורך לבדוק? ואמור להיות כתוב במפורש צמר או פשתן או שיש עוד שמות שצריך להיזהר אם הם מופיעים ברשימת רכיבים