ספר תורה שיש בו אותיות חלולות, כשר או פסול?

שאלה:

יהודי מבקש להכניס ספר תורה חדש לביהכ"נ אך עקב הקורונה מתעכב הטכס וספר התורה עם אותיות חלולות בסופו.האם ניתן לקרוא בספר זה במצבו הנוכחי

תשובה:

שלום וברכה

ככל שיש ספר תורה אחר אין לקרוא בספר תורה כזה, אף שהפוסקים מצדדים להכשירו [למעט קריאת פרשת זכור].

אבל אין כל סיבה שלא תעשו את השלמת כתיבת האותיות בחוג מצומצם ולפי הכללים, ואת המסיבה הגדולה תעשו בהמשך. בשכונתי עשו כבר שתי הכנסות ס"ת במתכונת זוף רק כתיבה בחוג מצומצם, והשמחה הגדולה עוד בוא תבוא…

יצויין שזה רק באותיות חלולות, אותיות שיש בהן הפסק, פסולות לגמרי.

מקורות:

ראה שו"ת שואל ומשיב מהדו' תליתאה סי' שצ שמצדד להכשירו, ומצרף לזה שגם ספר תורה שחסרה בו אות פסול רק מדרבנן והקריאה היא דרבנן, לכן למעט קריאת פרשת זכור כתב להקל. אבל זה ודאי לא לכתחילה וממילא אין מקום לקרוא בו ככל שיש ספר אחר.