שיעור ה' סלעים לפדיון הבן

שאלה:

כיצד משערים את שיעור ה סלעים?
אני כהן ולפני הפדיון אני מוכר לאב את החמש סלעים לכאורה עליו לשלם כפי מה שהיה קונה בשוק את הכסף ולא כפי שער הבורסה, האם אני צודק? ואם כן כמה זה?
(נכון להיום מחיר אוניקיה הוא 82 שח וזה 30 גרם כסף)
כמו כן אשמח לדעת מה דעת הרב האם מוסיפים מעמ? וכן כמה גרם זה חמש סלעים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה הוא חייב לפי מחיר השוק. נכון להיום לפי מכון כתר לכלכלה על פי התורה, מחיר חמישה סלעים הוא 267.76 ש"ח, כל יום זה מתעדכן באתר שלהם.