רחצת הגוף עקב דימום בזמן ישיבת שבעה

שאלה:

אני אבלה.
לצערי ביום הראשון של השבעה גיליתי שקיבלתי את ווסתי, הדבר גורם לי אי נוחות רבה עד מאוד ללא רחצה קבועה של המקום ,מכיוון שהדם נקרש על כל האזור וזה גורם לגירוד ודביקות ואף לכאב וסבל ללא רחצה. האם תוכל להתיר לי להתקלח בזמן השבעה אף על פי שאני אבלה ?

תשובה:

שלום וברכה

ליכלוך מותר לרחוץ, כך שלא צריך לרחוץ את כל הגוף כמובן אבל לרחוץ שם היכן שמלוכלך ודאי מותר וצריך.

בשורות טובות.