עריכת צוואה דרך אתר דין

שאלה:

שלום, אימי מעונינת לכתוב צוואה. היא התכוונה לעשות זאת דרך עו"ד, אך ראיתי שיש אפשרות לעשות זאת גם באתר.

אני לא מבינה כלום בזה, האם אפשר להבין מה כוונת הדברים שאפשר לכתוב צוואה דרך דין, האם זה תופס שמורידים אותו וממלאים ואז למי נותנים אותו? מה ההבדל בין עריכת צוואה בדין או אצל עו"ד?

תשובה:

שלום וברכה,

הצוואה שמתפרסמת באתר זה הנוסח של הצוואה יש למלאות את השמות של המצווה ושל המוטבים בצוואה, את המקום ולחתום בפני שני עדים כשרים. ניתן לקבל את השרות של עריכת הצוואה דרך אתר דין.

הצוואה שנערכת בבית דין יש לה תוקף גם הלכתי וגם חוקי. צוואה שנערכת אצל עו"ד לא תמיד יש לה תוקף הלכתי. ולפי החוק אין צורך לערוך צוואה אצל עו"ד.

בהצלחה.