עין רעה

שלום דיברתי עם חברים שלי לא מזמן והם התחילו לאמר את המושג עין רעה רציתי לדעת קצת מה זה והאם אדם יכול לפתוח עין רעה על עצמו והאם זה קשור לשדים וכל זה ? תודה רבה!

תשובה:

יש מקור לנושא של עין הרע, כידוע ביוסף הצדיק נאמר בן פורת יוסף בן פורת עלי עין שאין עין הרע מושלת בזרעו, וכן הובא בהלכה שלא יעמוד אדם על קמתו של חברו כשהיא צומחת כדי שלא יטיל בה עין הרע, וראה כאן מאמר המבאר ענין זה.