מזוזה בחדר שירות

שאלה:

בדין חיוב מזוזה לחדר שירות שעיקרו עומד לצורך מכונת כביסה מכונת ייבוש מקפיא ארונות לאחסון דברים של הבית .
לא משתמשים בו לדיור על אף שיש מיטה בחדר הזה אבל שמים עליה חפצים .
זה חדר חדש שעדיין לא ישנו בו אבל אולי בעתיד אם יהיה חסר מקום יהיה אפשר לשקול שימוש של שינה של אורחים.
האם לשים מזוזה בצד ימין של הנכנס לחדר או בצד ימין של היוצא מהחדר.
היוצא מ החדר הזה פונה לפרוזדור שאליו יוצאים גם שאר חדרי השינה של הבית.

תשובה:

שלום וברכה

זה שהחדר חייב במזוזה זה ודאי, לא גרע דינו מבית האוצר – מחסן שחייב במזוזה, אבל בשונה ממחסן שקובעים בו מזוזה ללא ברכה, נראה לי דכאן יש לקבוע בברכה, משום שיש בו ממש תשמישי דירה, זה לא סתם איחסון, המקפיא משמש ממש כחלק מהמטבח וכו', והבגדים. כמו כן המצאות המיטה שם תגרום שכאשר יש אורחים רבים כן ילך איזה ילד לישון שם… שוב קשה לי לקבוע וזה קצת תלוי באופי השימוש, בכל מקרה יש לקבוע מזוזה, ויותר נראה לי שאפילו בברכה. המזוזה תהיה כלפי החדר שהוא עצמו חייב במזוזה [אם יש לו שני פתחים זו שאלה יורת מורכבת ויש לשאול שוב].