שאלה:
שלום רב,
במיקרוגל שמשתמשים לחימום דברים בשרים חיממתי אורז, שבושל בסיר בשרי (לא ידוע עם בנ יומו או לא) ודג שעשו אותו בתנור חלבי שלא בן יומו (אבל אחר כך חיממו דג על הפלטה עם דברים חלבים).
האם צלחת בשרית מזכוכית שהיה בה דג ואורז ביחד במיקרוגל טעונה הגלה? וגם מזלג שאחר כך חתכו בו דג?
תודה רבה
תשובה:
אם הדג לא נגע במשהו חלבי ממש במהלך החימום על הפלטה, לא צריך להכשיר את הכלים.
ואם דג נגע בבורקסים חלבים, שהיו ביחד איתו על הפלטה?
ואם כן צריך הכשרה, האם ניתן לעשות את זה בבית, בסיר בשרי שתוף לא בן יומו? תודה
באופן עקרוני כן, רק צריך לדעת אם הצלחת היא אכן זכוכית או שהיא חרסינה שאין לה הכשרה…
ועוד שאלה: ואני לא השכרתי אחרי זה מיקרוגל, ואחר כך השתמשתי אותו לחימום אוכל בשרי בצלחות בשריות, האם גם צלחות האלא שחממתי במיקרוגל הזה אחא כך, גם צריך להכשיר? תודה
הן כשרות בלי חשש.
השאר תגובה