ברכה לאחר בדיקת מזוזות

שאלה:

לקחתי מזוזות לבדיקה בעקבות קניית דירה, כיוון שהדירה עדיין בשיפוץ לא החזרתי עדיין את המזוזות, ויעבור כמה ימים מאז שהורדתי עד שהחזרתי, אבל בכולן לא נמצא פסול ואני מחזיר אותם ולא חדשות. האם צריך לברך? ואם כן, האם כשקובעים כמה מזוזות מברכים 'על קביעת מזוזות' או שעדיין בלשון יחיד?

תשובה:

כיון שחלפו כמה ימים יש לברך, והנוסח הוא על קביעת מזוזה, יש להמנע מכל הפסק עד קביעת כולן, כך הברכה תחול על הכל.

מקורות:

פתחי תשובה (שם סי’ רפט סק”א) הביא מכמה אחרונים שהסתפקו באדם שמוריד את המזוזה לצורך בדיקה אם הוא חייב ברכה כשהוא מחזיר אותה. ולמעשה כתב כי אם הוא מחזיר אותה מיד אין צורך לברך. ובערוך השולחן שם כתב כי כל עוד הוא מחזיר אותה באותו יום, אין צורך לברך. ונראה שלא השקיעה קובעת כאן אלא מה שאנשים מתייחסים לכך כבר כיום חדש, כלומר למחרת בבוקר.

הצטרף לדיון

תגובה 1