אבדה שלא מאתרים את בעליה

שאלה:

שלום.
אבא של אישתי עובד בהסעות ולפני שנה מצא מטריות באוטובוס שבו עושה את ההסעות.
הם הביאו לנו את המטריות הללו ואנחנו מהספק לא השתמשנו בהם עד היום. אין לנו מושג מה הם ניסו לעשות בזמנו אם בכלל כדי להבין למי המטריות שייכות.
עכשיו ניתקעתי איתם. יש לציין שכתוב על המטריות שם.
מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לנסות להכריז במוסדות שהאבא עובד איתם. אם לא מאתרים את בעלי המטריות ניתן לרשום במקום שמור אם ערך המטריות, ואז תוכלו לעשות במטריות כרצונכם.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רסז סעיף כא גבי מציאת תפילין שלא מאתר את האובד שיכול שלום את דמיהם ולמוכרם.