לימוד פרק "אלו מגלחין" ממסכת מועד קטן בתוך ימי השבעה

שאלה:

לכבוד רבנים,
האם לאבל שנמצא בתוך ימי השבעה מותר ללמוד פרק "אלו מגלחין" שבמסכת מועד קטן?
תודה

תשובה:

מותר ללמוד פרק אלו מגלחין את הדפים הנוגעים להל' אבלות. ועי' בדברי השו"ע במקורות שאין לומד עם אחרים.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

מקורות:

שו"ע שפד ד ובאו"ח סי' תקנד.

שולחן ערוך יורה דעה הלכות אבילות סימן שפד סעיף ד

אבל מותר לקרות באיוב ובקינות ובדברים הרעים שבירמיה ובהלכות אבלות (ועיין בא"ח סימן תקנ"ד סעיף ב'). והני מילי בינו לבין עצמו, אבל אינו לומד עם אחרים, אלא הם יושבים ונושאים ונותנין בהלכות אבלות, ואם טעו משיבן בשפה רפה, והוא אינו שואל. והני מילי שאין רבים צריכים לו, אבל אם רבים צריכים לו, אפילו בהלכות אחרות מותר, כדאמרינן.

שולחן ערוך אורח חיים הלכות תשעה באב ושאר תעניות סימן תקנד

תשעה באב אסור ברחיצה וסיכה ונעילת הסנדל ותשמיש המטה, ואסור לקרות בתורה נביאים וכתובים, ולשנות במשנה ובמדרש ובגמרא בהלכות ובאגדות, משום שנאמר פקודי ה' ישרים משמחי לב (תהילים יט, ט) ותינוקות של בית רבן בטלים בו אבל קורא הוא באיוב ובדברים הרעים שבירמיה; ואם יש ביניהם פסוקי נחמה, צריך לדלגם.