לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חטא בחלום

שאלה:

בס״ד
מהו גודל העוון של חלום אל מול המציאות? הרי בחלומות אני נוטים לעיתים לבצע פעולות שלעולם לא היינו מבצעים במציאות אך עם זאת התחושה היא שפעלנו מכוונה מלאה.

תשובה:

ברור שאדם שחלם שהוא עושה עוון לא יענש על מה ש"עשה" בחלומו… רק צריך לדעת למה הוא חולם שהוא חוטא, בדרך כלל אדם חולם מהרהוריו ביום, ועל הרהור עבירה [שנעשה ביום במודע] אדם נענש, חז"ל אמרו הרהורי עבירה קשים מעבירה.

שנדע רק טוב.