הכשרת מחבת חלודה

שאלה:

שלום רב
א. האם אפשר להגעיל מחבת שהחלק החיצוני שלה מלוכלך בחלודה קצת וכד', אע"פ שתמיד צריך שהכלי יהיה נקי בהגעלה, אבל אולי כאן אפשר להקל מפני שהוא החלק החיצוני.
הרי בעיקרון אפשר להכשיר כלי ע"י שממלאים אותו בנוזל בחלקו הפנימי במים עד שירתח ויגלוש, אז רואים שהחלק החיצוני פחות משמעותי ואולי גם אפשר להקל שהוא מלוכלך.
ב. אם בכל זאת צריך להחמיר שלא להגעילו, איך מומלץ לעשות ליבון קל למחבת, הרי אם הכניס אותו לתנור יש חשש שיתקלקל האם מספיק להעבירו על אש הגז
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין לסמוך על הגעלה פנימית לבד אלא רק בכלי חדש שמגעילים רק בתורת חומרא ולא מעיקר הדין, או בצירוף סברות נוספות, אפשר ללבן את הפינה הזו על אש הגז, תניח את זה שם כמה דקות. באופן כללי קשה מאוד להגעיל מחבת כי מאוד קשה לגרום לה להיות נקייה לגמרי משיירי שומן שרוף וכו'.