מאבטח בבית חולים בשבת

שאלה:

הרב האם מותר ללכת לעבוד בתור מאבטח בבית חולים אם חלק מהדרישות זה לעשות מידי פעם משמרות בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, מקום הדורש אבטחה כמו בית חולים, יש לאבטח אותו גם בשבת, אבל חובה על הנהלת בית החולים בתיאום עם רב בית החולים לנסות למצוא מאבטח גוי, ואם אין בנמצא, יש לספק למאבטח הנחיות ברורות לגבי הנדרש ממנו בשבת, האסור והמותר בשבת, וגם לספק אמצעיים המאפשרים אבטחה במינימום חילול שבת. לכן הייתי מציע לך לפנות לייעוץ לרב בית החולים המדובר, לשמוע ממנו על הסידורים הנדרשים והקיימים בענין זה.

בהצלחה.