הפסקתי לשלוח את בני למעון

שאלה:

שלום. בעקבות הקורונה נאלצתי לעבוד מהבית. לא החזרתי את בני למעון של המטפלת.
האם אני צריכה לשלם? יש לציין שהמטפלת לקחה את הילד שלי בלבד ועל זה היא בונה כל השנה.
האם יש הבדל אם אני משיגה לה ילד אחר או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

היות וניתן לשלוח את הילד אלא שאת מעדיפה לא לשלוח, אין זו סיבה להיפטר מהתשלום, ועלייך לשלם תשלום של פועל בטל. אם את מביאה ילד אחר חילופי את נפטרת מהתשלום. אבל צריך שהילד יהיה נוח ורגוע לא פחות מהילד שלך.

דומני שגם במטפלת יש מנהג שניתן לעזוב באמצע שנה וצריך לשלם חודש נוסף אחר מועד העזיבה, ואם נכונים יש אפשרות להודיע על עזיבה ולשלם על חודש נוסף בלבד. והטוב ביותר שהאמא תחפש ילד חילופי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלה.

תשלום של פועל בטל נמדד כמה המטפלת מוכנה לוותר מהשכר ולהיות ללא עבודה. מטפלת שנהנית מאוד מהבטלה למרות שנפחת לה מהשכר אצלה הפועל בטל יכול להוריד כחצי. ומטפלת שהכסף חשוב לה ומעדיפה לעבוד, או מטפלת שהעבודה אהובה עליה ומעדיפה לעבוד, אצלה הפועל בטל יהיה קרוב ל100%.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אני צריכה לסגור את כל הפרטים עם הילד שאני מציעה או שמספיק להעביר לה הצעות ושיסתדרו ביניהם ואם הצליח אני פטורה?
    כי יכול להיות שאין לה כח לטרוח עכשיו לדבר עם מלא הורים מתאים, לא מתאים וכו'. אולי היא תרצה מוכן…