בדיקת ירקות עלים ללא פיקוח

שאלה:

שלום כבוד הרב, כרגע אמא שלי לא רוצה לקנות עלים עם פיקוח גוש קטיף, רק גידול רגיל, איך ניתן להכשיר עלים כמו חסה פטרוזיליה כוסברה וכו׳ ללא חשש חרקים?

תשובה:

שלום וברכה

ירקות עלים קטנים כמו כוסברה ופטרוזיליה כמעט לא ניתן לנקות, ויש להמנע מלאכול אותם שלא מגידול מפוקח. לגבי חסה, אפשרי לבדוק אבל הבדיקה לא קלה, התהליך מורכב ויש חשש גדול שהיא לא תהיה נקייה לגמרי, לכן הרבה יותר נוח ומומלץ לא לעשות זאת, אלא לרכוש מגידול מיוחד ללא חרקים.

על דרך הבדיקה ראה כאן. הכי חשוב אגב לדעת מה מחפשים… אדם שיחפש בחסה רק חרקים שחורים, יפספס את כל האקריות והזבובונים הירוקים שמצויים בכפלים, שצבעם ממש כמו החסה…

מורידים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים היפים, חותכים את השורש כדי שנוכל להפריד את העלים. נחלק את הכרוב לכמה חלקים נשרה אותו במי סבון לכמה דקות, ואחר כך נשטוף עלה עלה תחת זרם מים חזק, תוך כדי שפשוף משני צדדיו.

כאמור, גם כרוב עדיף מגידול מיוחד.

עלה והצלח!