צוואה של חולה אנוש

שאלה:

אחד שחלה ונפטר במחלה הארורה הותיר אחריו דירה בירושלים, יש לו 3 בנים ובת, בסיום השבעה הגיע אחיין צעיר שטיפל בו בחצי השנה האחרונה ובידו צוואה שהאבא [הדוד שלו] מוריש לו את כל הדירה, לא מצורף שם לא עו"ד ולא דיין לחתימתו, וכן התאריך הוא ביום שהחולה קיבל טיפול כימותרפי, האם יש צורך בכלל להתייחס לצוואה זו ? האם יש לה תוקף ללא אישור רופא לכשירות ?

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה הנ"ל הוא שאלה לדיון בבית דין בשמיעת שני הצדדים ולא לשאלה באתר. צריך לבדוק את נוסח הצוואה, האם החולה היה שכיב מרע או מתנת בריא. האם ההקנאה נעשתה כדין. האם זה כתב ידו של המצווה. האם המצווה היה בצלילות הדעת בשעת כתיבת הצוואה. האם לא היה לחץ מצד המוטב בצוואה. אם הצוואה כדת וכדין הדירה שייכת לאחיין. ואם לא כדין הדירה שייכת ליורשים. ובמקרה של ספק היורשים הם המוחזקים.

בהצלחה.