מה עושים כשאין אפשרות להתפלל מנחה?

שאלה:

עם המעבר לשעון החורף, נוצר מצב בו אני חוזר מהעבודה רק בזמן השקיעה אם לא לאחר השקיעה. מה עלי לעשות במצב זה בו נבצר ממני להתפלל מנחה?

תשובה:

שלום וברכה

אין כזה דבר נבצר ממני להתפלל מנחה, גם אם אין לך אפשרות להתפלל במנין, ואין באיזור העבודה משהו כזה שאפשר לקפוץ לרבע שעה, הרי ודאי אפשר להתפלל ביחידות, הבוס יהיה חייב להניח לך חמש דקות שקט להתפלל בצד תפילת שמונה עשרה, אין בכך כל בעיה. כשיש לך הפסקה בצהריים לאוכל וכדומה, תעמוד גם שמונה עשרה, ואפילו ביחיד אבל זו תפילת מנחה.

שיתקבלו התפילות, ואנא, ברר אולי בכל זאת יש באיזור העבודה גם תפילה, מאוד מצוי במקומות העבודה יש הרבה אנשים דתיים במקום ובודאי שיש תפילה.