להלשין על ציבור שמפרים את ההנחיות בתקופת הקורונה

שאלה:

הרם מותר/אסור/צריך לדווח על אדם או מוסד שלא מקפיד על ההנחיות?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להלשין על אדם או מוסד שמפרים את ההנחיות, ולמרות ששמירת ההנחיות הוא דבר חיוני ניתן להסביר בצורה יפה, ולא בהלשנה.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן שפו מצאנו שמותר למסור אדם שעוסק בזיופי מטבעות ומסכן את בני המקום ובתנאי שיתרה בו תחילה. ולכן אדם שמסכן את הציבור יש להתרות בו תחילה ורק אח"כ יהיה מותר להלשין. הפרת הנחיות לא נחשב שמסכן את הציבור, וההנחיות נועדו לניסיון למעט את התחלואה אבל אין כאן סכנה מוחשית, ולכן אסור להלשין על כך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אין זה סכנה ממשית חולה מאומת שמסתובב בתוך הציבור נחשב סכנה ממשית. אבל הנחיות רגילות לא נחשב לסכנה ממשית, [למרות חשיבותן] ולכן אין להלשין על כך.