כלב שהזיק חתול

שאלה:

כיצד בתי דין נוהגים לדון היום? לדוגמה הכלב שלי שלא שמרתי עליו טוב נשך והמית חתול יקר של השכן. האם בי"ד היו מחייבים אותי לשלם לשכן?

תשובה:

שלום וברכה,

בהלכה נפסק שבין דין לא דנים וגובים נזקי בהמה, מאחר ולא שכיח הדבר. אולם בית דין מכריחים בצורה עקיפה את בעל הכלב שהזיק לשלם עד סכום שמתקרב לחיוב של התורה. כלב שנשך אם אין דרך כלב להזיק דינו שווה לקרן שהזיקה שחייב חצי נזק, והגבייה מגוף הכלב ולא מנכסי בעל הכלב.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן א מבואר שלא דנים נזקי בהמה אבל מנדים עד שייתן קרוב לחיובו. ובסימן שפט גבי חיוב קרן ותולדותיה.