שכח רצה/ יעלה ויבוא בברכהמ"ז

שאלה:

כאשר אדם שוכח יעלה ויבוא, אך נזכר מיד אחרי שחתם בונה ברחמיו ירושלים אמן, מה יעשה? ומה הדין אם נזכר אחרי שסיים לגמרי את ברכת המזון?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר נזכר לאחר שאמר בונה ברחמיו ירושלים אמן, יש נוסח של ברכה שניתן לומר להשלים זאת, כמובא בשו"ע ומשנה ברורה בסי' קפח סעי' ו, כאשר בשבת וחג זו ברכה עם חתימה ובראש חודש ללא חתימה, ראה שם הנוסח המדוייק. סיים כל ברכת המזון, בסעודה שחייבים לאכול כמו סעודת יום טוב או סעודת שבת ראשונה ושניה, חוזר לראש, אבל בסעודה שלישית או סעודת ראש חודש אינו חוזר.

ערב טוב.