טלטול מוקצה לצורך גרף של רעי

שאלה:

האם מותר להשתמש במקל (שהוא מוקצה מחמת גופו) לצורך פינוי חתול מת מהרחוב אל פח האשפה הסמוך? (או, האם המתירים לטלטל מוקצה לצורך גש"ר זה דווקא על מנת לכסותו וכדו' או אף אם לבסוף יטלטל גם מוקצה וגם את הגש"ר עצמו).
מה לכתחילה נכון לעשות במקרה הנ"ל בו מצאנו בשבת חתול מת באמצע הרחוב במקום הילוך בנ"א? (יש לקחת בחשבון שהישארות של גופת החתול, אף אם הייתה מכוסה, מזמין משחק ועניין מצד ילדים וכדו' המהלכים שם).
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

את החתול כמובן מותר לפנות, אבל לא על ידי מקל שהוא מוקצה, יש לקחת חפץ שאינו מוקצה ואיתו ניתן לטלטל את החתול שהוא גרף של רעי.

מקורות:

ראה שו"ת הר צבי או"ח סי' קצו שהסתפק בזה, האם מותר ליטול דבר מוקצה כדי לטלטל בו גרף של רעי, וראה שמירת שבת כהלכתה מהדו' ישנה פרק כב הערה קי שדן בזה בארוכה והניח בספק.