חיבור לאינטרנט של חבר ללא רשות

שאלה:

שלום וברכה,
האם מותר לי להתחבר לרשת אינטרנט שיש בה סיסמא אך אני יודע אותה, בשעות שאני יודע שהבעלים כלל לא נמצאים ולא ישפיע על הגלישה שלו?

תשובה:

שלום וברכה,

המציאות שאנשים מקפידים שלא יגלשו ברשת אינטרנט שלהם, ולכן דבר שמקפידים עליו אסור ללא קבלת רשות.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן שנט מבואר שדבר שאין דרך להקפיד מותר לקחת ללא רשות ומדת חסידות להחמיר. שימוש ברשת אינטרנט של השני ללא קבלת רשות, אם זה בשעה שהחבר גולש, ודאי שאסור שגורם שהגלישה איטית. וגם בזמנן שלא גולש, מציאות שאנשים לא מעוניינים כדי שלא יעלו להם על דברים אישיים, ולכן אסור ללא קבלת רשות.