ברית מילה שלא בזמנה – מותר לדחות?

שאלה:

שלום וברכה,
בני נמצא בטיפול נמרץ פגים כבר תקופה של 3 וחצי שבועות, בעקבות מום שנולד עמו (בקע סרעפתי), כמובן, איננו יודעים תאריך השחרור, בעזר השם בקרוב, מה עלי לעשות בנוגע לברית? במידה ודעת הרופאים תיהיה שמיד ביום השחרור ניתן למולו האם אסור להמתין עם הדבר?

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שניתן למול לא דוחים את המילה, אפילו שהיא בלאו הכי שלא בזמנה, ואדרבה, יש מהאחרונים שדנו שדינו חמור יותר ממילה בזמנה, ויש להקדים אפילו באותו היום עצמו שלא להשתהות, אלא למול מיד שמותר, כי כבר הוא בביטול עשה וחיוב כרת, אמנם יש שחלקו כמובא בזה התכתבות גדולה בס' דבר אברהם. ומכל מקום להמתין ליום אחר ודאי אסור.

אמנם חשוב לדעת, שלא הרופאים קובעים את זמן הברית, ויש לקבוע בהתייעצות עם המוהל מתי הזמן הראוי על פי כללי ההלכה, יש חובת נמתנה אחרי חולי, ויש שמקל מסויים שמלים בו וכו'.

ברכה והצלחה ורוב נחת.