שערה שנתפסה במסיכה בשבת

שאלה:

שלום וברכה
כאשר שער נתפס במסיכה בשבת, וכשמושכים את המסיכה השער יכול להתלש, [אמנם יתכן לכאו' שהשער יתנתק מהמסיכה], האם מותר למשוך את המסיכה

תשובה:

שלום וברכה

יש להשתדל לעשות בעדינות שלא יהיה פסיק רישא שיתלש, ואם זה פסיק רישא גם כאן שייך מה שכתבתי לך קודם בשם שו"ת אז נדברו ח"י סי' ח ואור לציון ח"ב סי' כז לגבי פסיק רישא באיסור דרבנן ולא ניחא ליה בשעת הדחק שיש על מי לסמוך להקל.