מיקרוגל לבשר וחלב

שאלה:

שלום כבוד הרב, אם יש לי מכסה פלסטיק אחד לבשרי ואחד לחלבי האם יהיה אפשר להשתמש באותו מיקרוגל? אם אפשר לפי פסק הרב עובדיה יוסף זצוק״ל תודה רבה

תשובה:

בודאי שאסור. המכסה הזה אינו אטום לגמרי ויש מעבר של אדים, ויש בזה איסור של בשר בחלב. כדי שיהיה מותר להשתמש באותו מיקורגל, יש לעטוף את המאכל הרמטית בשתי עטיפות, ושוב, הרמטיות! ולדאוג שלא יפתחו במהלך החימום, מה שקורה הרבה כי זה מתנפח מהחום, ולכן אנחנו ממליצים מאוד שלא לעשות זאת, אלא יש לייחד את המיקרוגל לשימוש מסויים, או חלבי או בשרי.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ה יכול להיות קופסה אטומה שנסגרת היטב מכל הצדדים, ועליה ניילון קשור היטב, אבל שוב, אני ממליץ להמנע, כי זה מתנפח ונפתח וההכשרה של מיקורגל היא לא פשוטה ולא לכתחילה כל כך, ולכן בבתי יראי ה' המיקרוגל מיועד למין מסויים. אצלי בבית המיקרוגל בשרי ויש לנו טוסטר קטן חלבי לחימום של דברי חלב.