חיתוך שוקולד עם כיתוב בשבת

שאלה:

שלום,
שאלה:
אם אני מגיע ממדינה
שבה יש
אות באלפבית שלה, -שהיא: בצורת "משולש",
האם מותר לי ביום שבת:
לאכול מחבילת שוקולד,
שבנויה מהרבה משולשים
עם פסים דקים שמחברים ביניהם ?
דהיינו:
אם בחבילות השוקלוד הנפוצות בישראל
הלוח שוקולד בנוי מקובויות מרובעות-מלבניות,
-במקרה הנוכחי
חבילת שוקולד בנויה מ-צורות: משולשים,
וייתכן שזה לא בהכרח
נוצר כך על מנת להעביר מסר-אינפורמציה לזולת בזמן שהוא-יאכל את זה, = אלא ייתכן שמסיבת נוחות-פירוק-לחתיכות,
-נבחרה דווקא צורת-"המשולש".
-אבל עדיין,
-במקום שממנו אני בא
כן-קיימת משמעות-מילולית
לצורת-ה"משולש" = זה בגדר
סימן ידוע מפורסם
שהמשמעות שלו
היא על-פי-רוב: PLAY = "להפעיל"
= הפך: "להפסיק/לעצור".
-אז השאלה היא:
האם מותר ליהודי בשבת,
לאכול חבילת שוקולד מלבנית -שבנויה ממשולשים שמחוברים זה אל זה בקווים דקים, -כאשר במקום ששמנו הוא בא,
כן קיימת משמעות גם לצורת ה-משולש,
וגם לצורות הקווים הדקים שבין המשולשים, בחבילת השוקולד המלבנית הזאת ?
כאמור הסברה היא שייצרן השוקולד לא תכנן להעביר מסר מילולי-ניכר-מאוד
למי שיקנה את השוקולד.
דוגמא למסר מילולי שהוא כן ניכר מאוד:
קוביות שוקולד שחרוט עליהן אותיות באנגלית בקצף שיוצר את האיות של השם
של היצרן של השוקולד.
-את זה בוודאות אסור לאכול בשבת
משום ממחק אותיות ?

תשובה:

שלום וברכה

במקרה של המשולש ודאי מותר, כי ודאי הצורה היוסודית של המשולש אינה אות, וכל אחד מבין שלא לזה הכוונה, אבל גם אם חקוק בה אות ממש, אבל זה חלק מהמירקם של השוקולד ולא משהו חיצוני כמו קצפת – מותר.

ראה כאן בהרחבה.