ספר הזוהר בבית

שאלה:

שמעתי שלשים בבית את ספר הזוהר הקדוש נותן בבית ברכה אפילו אם לא קוראים בו, האם זה נכון? והאם זה בסדר שזה ישב בבית בלי שיקראו ממנו? כי ההגיון אומר שעדיף שמישהו אחר אוליי יקנה אותו ויקרא ממנו.. כאילו אם אני קונה אותו זה גזל..

תשובה:

זה לא גזל, אבל אין טעם לקנות אם לא מתכוננים להשתמש, תקנו ספרים שיבואו לשימוש, כמו ספרי הלכה קלים להבנה שמתאימים לכם, ספרים מעוררים על פרשת שבוע, הסגולה הכי גדולה היא להרבות קדושה בבית, לעיין בספרים, להקריא מהם בשולחן שבת, כך הבית מתרומם ומתקדש.

רוב נחת.