תחבושת הגיינית במקום שאין עירוב

שאלה:

שלום לרב במקום שאין עירוב מותר לאשה לצאת עם תחבושת של מחזור? ולגבי מסכה של הקורונה ? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

1. מותר לצאת עם תחבושת הדבוקה לבגד, כיון שהיא בטלה לבגד, לגבי טמפון שבתוך הגוף, אם זה מיועד להציל מטינוף הגוף אסור, ואם זה מיועד להציל מטינוף הבגדים, ונראה לי שזה כך, מותר, ראה ארחות שבת חלק ג עמ' קפז בשם הגר"נ קרליץ.

2. לגבי מסכת קורונה, כאשר המגפה ממש בתוקפה ומקפידים שלא להזיז מהפנים יש מקום להקל, אבל בדרך כלל בזמנינו זה כבר לא כך, ולפי דעתי יש לחוש שמא יסיר ואסור להוציא בשבת במקום שאין עירוב, אבל כדאי לשאול בכל מקום רבנים מקומיים, אני בטוח שבחו"ל עסקו בזה יותר, והנתונים משתנים ממקום למקום ומזמן לזמן וקשה לקבוע בזה מרחוק.