האם מותר להגיש קינוח חלבי לאדם חילוני לאחר אכילת בשר?

שאלה:

שלום
אני אחראית קינוחים כמעט בכל ארוע בעבודה. אף אחד לא שומר כשרות חוץ ממני. תמיד הקפדתי לעשות קינוחים פרווה, עכשיו מבקשים ממני לעשות חלבי אחרי על האש שמתכננים כי אף אחד לא רוצה פרווה. הם אומרים שממילא הם יאכלו חלבי ומכינים נס קפה אחרי העל אש אז זה לא משנה שאני אכין חלבי.
שאלתי היא האם במקרה כזה מותר לי להכין קינוחים חלביים? ושכל אחד יעשה את השיקול שלו. נמאס לי לנסות לחנך או לכפות על דעותיי על אנשים שבאמת כל כך רחוקים ולא מקפידים על שום דבר.

תשובה:

חלילה וחס. כל אכילה חלבית לאחר בשר אסורה בהחלט ואסור לנו להכשיל אותם, זה בכלל האיסור של "לפני עיור לא תתן מכשול." הם צריכים לכבד את רגשותיך ולא לבקש ממך לעשות משהו שנוגד את אמונתך. יש הבדל גדול בין לחנך / לכפות, לבין לדרוש ממך לעשות דבר שנוגד את מה שאת מאמינה… הם לא יכול לכוף אותך לעשות משהו שלדעתך יש בו עוון ומרידה בה'.

שבוע מבורך. המשיכי לקדש שם שמים בכל הליכותיך!