ברכה על לחם שחציו דגן חציו קטניות

שאלה:

לחמניות שנאפו מ500 גרם קמח שבולת שועל ו500 גרם תערובת קמח תירס האם מברכים עליהם המוציא?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מברכים עליהן המוציא, השאלה היא יותר לגבי ברכת המזון, ובזה, אם אוכלים שני כזיתים תוך ארבע דקות בודאי הברכה היא ברכת המזון, שהרי היה לנו כזית בתוך כדי אכילת פרס, אבל אם אוכלים רק כזית אחד, בזה נחלקו הדעות, כמובא במשנה ברורה בסי' רח ס"ק מז, ולהלכה מברך לדעת השו"ע על המחייה ולדעת הגר"א בורא נפשות, ולכן כדי שלא להכנס לחששות, יש לאכול מזה שני כזיתים, שזה בערך כמו 2.5 קופסאות גפרורים, פרוסת לחם נאה אבל לא גדולה מידי.

שבת שלום.