הקמת מצבה בחול המועד

שאלה:

שלום.
אם יום הקבורה היה בי״ג תשרי לפני חג הסוכות, האם יש צורך להתחיל בבניית המצבה דווקא בדיוק בתום השבעה(ואם כן מתי) , או שמא יש אפשרות להתחיל אחרי חול המועד? קרה כך שהקימו אחרי חול המועד האם זאת טעות?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לבנות מצבה בחול המועד. כמו כן חשוב לציין שהמנהג הרווח הוא שאת המצבה מקימים ביום השלושים [כלומר בימים שלפניו כך שתהיה מוכנה לעלייה לקבר של יום השלושים] ביום השבעה רק יוצקים בטון, ונראה שזה מותר בחול המועד כיון שיש בזה כבוד המת.