הליכה על קביי-קרקס מגביהים בשבת

שאלה:

שלום,
שאלה:
האם מותר ללכת על
מקלות קביים-מגביהים כמו של לוליני קרקס במהלך יום השבת ? זה בעצם נעלי-מגפים שהן מאוד מאוד מגביהות את מי שנועל אותן,
= ייתכן יותר ממכפילות את גובהו הסופי.
-לילד יהודי שכבר עבר את גיל 13. ומבקש ללכת איתם בתוך הבית שבו אנחנו גרים, -במהלך-יום-השבת.

תשובה:

לא הבנתי את הבעיה, למה שיהיה אסור?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני חושש שאני לא בקיא בהלכות שבת מספיק. ואולי פספסתי דין שאוסר.

    ומדובר בפעילות חריגה שאין הרבים מקימים אותה.
    זה לא מגף רגיל, זה יכול להגביה את הנועל אותו הרבה מאוד.
    לדוגמא אני בגובה 1.75, בעמידה עם מגפיים כאלו
    ייתכן שאני בגובה שמוכרח להתכופף מפני התקרה הסטנדרטית. ואני אצטרך להיזהר בקימה עליהן ובירידה מהן שלא אפול.
    -זה בוודאות לא אסור לפעילות בשבת למי שעבר גיל 13 ?