תשלום לתלמוד תורה עבור תקופת הסגר

שאלה:

שלום רב.
ברצוני לשאול עקב המצב כידוע שילדים נמצאים בבית ולומדים בין חצי שעה לשעה בטלפון או מפגש של קפסולה של כעשרה תלמידים של פעם בכמה ימים.
האם הורה שבניו נמצאים בתלמוד תורה כזה חייב לשלם עבור כל ילד את התשלום?
חשוב גם להדגיש שמדובר בתשלום חודשי של 600 שקלים לתלמוד תורה
וישנם מספר אחים בכיתות שונות הלמדים שם

תשובה:

שלום וברכה,

ההורים לא חייבים לשלם על תקופת שביתת הלימודים. לימוד מרחוק למשך שעה או מפגש של שעה לא מחייב את ההורים בתשלום מלא אלא בתשלום זעיר מאוד מאוד.

נ.ב. כאשר הורים ינהגו כדין ויעצרו את השכ"ל, הנהלת הת"ת ישכילו ויבינו שיש לחדש את הלימודים מיידית [ימצאו פתרונות].

בהצלחה.

מקורות:

הסגר של בתי ספר נחשב למכת מדינה וההפסד על הפועל – המלמדים. ראה כאן בהרחבה.