לא מכניסים ידים לבוץ!

שאלה:

האם מותר שמיעת שירים אהבה היכא שלא עושה הרהור ומה הדין כשנמצא עם אשתו

תשובה:

שלום וברכה

אין לשמוע שירים אלו בכל מקרה, זה כמו לשאול האם מותר להכנס לביצה גדולה "היכא שאינו מתלכלך", אם היינו שואלים את אמא כזו שאלה כשהיינו ילדים, היא היתה אומרת: "לא מכניסים ידים לבוץ, נקודה…". באופן כללי יש נקודה שמאוד חשובה להבין: אנחנו רגילים להתייחס לחיי התורה, כאוסף ומקבץ של הוראות שעלינו לקיים, בעוד אנחנו עצמנו אנשים מהשורה ככל העולם המערבי. האמת זה לא כך, עיקר תפקידנו בעולם הזה, למצוא את הבורא, את הנקודה הרוחנית שבעולם, את הנקודה הפנימית של הנשמה הטהורה שבקרבנו, ובעצם לזה מכוונים כל המעשים שלנו, התורה המצוות, היחס לזולת, השבתות והחגים. ולכן, כל מה שמקדם אותנו לשם הוא נפלא, וכל מה שמסיג אותנו אחור ומשקע אותנו בביצת העולם המערבי, זה גרוע, גם אם ברשימת המצוות והאיסורים לא נצביע על משהו ספציפי שקרה…

כדאי לחשוב על כך, כי זה עיקר העבודה שלנו…

שנזכה להצליח… יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חולק עליך לגמרי! ולא בגלל שאין מקור, כשכתוב ולא תתורו אחרי עיניכם, זה גם כאשר עדיין אין אחרי לבבכם, אבל בכוונה אני לא נכנס לפלפול הלכתי, כי אם קראת את דברי הבנת שהמקור הוא כל יסוד תפקידו של יהודי בעולם הזה. צריך לדעת מה מרומם אותנו ומה מקרר אותנו.