האם יש לנו סיכוי להגיע לתיקון שלם?

שאלה:

שלום הרב בוקר טוב,
לפעמים אנחנו שומעים סיפורים על ילדים שמתים כשהם תינוקות ל"ע והבנתי שההסבר לזה הוא שזו נשמת צדיק שבאה לתקן משהו קטן וכ'ו, ומה שמטריד אותי זה שתמיד יש מה לתקן! ואם נשמת צדיק חזרה בגלגול מה אני אגיד? האם אנחנו אמורים להגיע לעולם הבא ללא עוונות כלל? להיות מושלמים? כי מרגיש לי שאין לי שום סיכוי…. אם כן, איך בכלל אגיע לתיקון שלם? זה בכלל אפשרי שאדם יגיע לבית דין של מעלה מושלם? ואם הוא לא הספיק לתקן הכל מה יהיה איתו הוא יחזור בגלגול כדי לתקן את אותו דבר או שפשוט ישאר עם הפגם אבל יהיה בגן עדן?
תודה רבה מראש הרב

תשובה:

שלום וברכה

ראשית זה אפשרי, שנית אני מבין שלא כל הנשמה חוזרת בגלגול אלא רק אותו חלק שצריך תיקון, שהרי כולנו חלקי נשמת אדם הראשון, כלומר נשמה יכולה גם להתחלק בגופים שונים,  בזמנים שונים, אבל אינני מבין מספיק בענין זה כדי להשיב באחריות. ובכל מקרה בעזרת ה' יבוא משיח וכולנו נבוא לתיקון השלם בחיי חיותינו.