דבש שהוכנסה לתוכו כף חלבית

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
יש לי 2 צנצנות דבש. באחת הצנצנות הכנסתי כצה פעמים כף חלבית כי אכלתי את הדבש עם מוצרי חלב , ואחת קניתי לבשרי. עם הזמן שכחתי איזו מהן חלבית ואיזו פרווה. השאלה היא האם זה בסדר שאמרח דבש מהצנצנת החלבית על בשר ממש ?
כמובן שאין שם חלב ממש.

תשובה:

מה שהכנסת כף נקייה חלבית לדבש, אם זה לא נגע במשהו חלבי ממש, אין בכך סיבה לאסור לשים את הדבש על בשר. מגע קר של כלי נקי אינו מחשיב את הדבש כחלבי. אם הכף שוהה בתוכו 24 שעות ברצף אז יש דין של כבוש כמבושל וזה נעשה חלבי.