איך מכשירים תנור ספק טרף

שאלה:

שלום הרב
כאשר קניתי את הבית השאיר לי בעל הבית הקודם (שאינו שומר תו"מ) את התנור באומרו שהם הסתבכו בהפעלתו ולא ממש השתמשו בו.
השאלה אם ניתן להכשירו כעת לשימוש בשרי או חלבי?
)התנור במחסן כבר 3 שנים אם זה משנה להלכה)
יישר כח גדול

תשובה:

שלום וברכה

את התנור אפשר להכשיר, אבל את התבניות תזרוק. לגבי התנור שאינו נוגע באוכל ממש, ויש בו רק ריחא, מספיק ליבון קל, להפעילו על חומו המירבי חצי שעה ריק כשהוא נקי לגמרי, ואז הוא כשר. התבניות יש חשש שהשתמשו בהן באותו היום לבשר ולחלב ואז יש צורך בליבון חמור שאינו אפשרי בתבניות אפייה מחמת שיתחוררו ויתקלקלו לפני שיתלבנו.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ליבון קל בתבניות מועיל רק כאשר התבניות לא נטרפו בשימוש של בן יומו, ואז תמיד זה נקרא היתרא בלע, אבל אם נאסרו על ידי שימוש של בשר וחלב בתוך אותם 24 שעות זה איסורא בלע וצריך ליבון חמור. בבני אדם שאינם שומרי מצוות ההנחה היא שזה נאסר בבן יומו.