איזה מכונת גילוח מותרת לגילוח הזקן?

שאלה:

שלום רב
איזה מכונה חשמלית לגילוח הזקן מותרת לגילוח הזקן?
מכונה של 3 ראשים ״פיליפס״ שמעתי שמותרת. איך ליקנות בחו״ל אם אין לנו ההכשר של הבד״ץ
תודה. מימון

תשובה:

שלום וברכה

זה לא מדוייק, יש מכונות כשרות ויש שאינן כאלו, וכיון שקשה להבחין ולדעת, כדאי הכשר. אני לבני רכשתי מכונה בכשרות של הרב מרדכי גרוס מבני ברק, ואני מציע לך לעשות כל מאמץ להשיג את זה, גם אם אין לכם בצרפת מכונה כזו, אני בטוח שניתן לרכוש בדואר, היום יש משלוחים לכל מקום בעולם, כמו כן שיירות מצויות לארץ ישראל… תבקש ממישהו שנוסע שיביא לך, לא כדאי להקל בדבר שכרוך בחשש איסורי תורה רבים. ויש חמש פאות ועל כל אחת לוקה ונענש בפני עצמו.

בהצלחה רבה

מקורות

ספר החינוך מצווה רנב: שלא לגלח פאת הזקן, שנאמר "ולא תשחית את פאת זקנך" (ויקרא יט, כז). וחמש פאות יש בזקן ובכל אחת יש בה חיוב מלקות, אפילו נטלן כולן כאחת ובהתראה אחת. ואלו הן: לחי העליון והתחתון מימין, והעליון והתחתון משמאל, הרי ארבעה. ושבלת הזקן, והוא מקום חיבור הלחיים למטה הנקרא בלעז מונטו"ן, הרי חמישה. ולשון המשנה (מכות כ.) ועל הזקן חמש: שתיים מכאן ושתיים מכאן ואחת מלמטן. וכתב המעתיק בשם הרמב"ם זכרונו לברכה (לאו מד): ובאה המניעה בזה באלה המלות, "ולא תשחית את פאת זקנך", ולא אמר "ולא תשחית את זקנך" ואף על פי שהכל יקרא זקן. ירצה לומר בזה שלא תגלח אפילו פאה אחת מכלל הזקן. ולוקין על כל אחת מלקות אחת, ואפילו גילחם בבת אחת כולן חייבין עליה חמש מלקיות.