אונן כשהמת יגיע בטיסה בעוד כמה ימים

שאלה:

קרוב משפחה נפטר בצרפת אתמול.
צרפת נכנסה לסגר בגלל הקורונה ויש קושי להביא את הנפטר לקבורה בארץ.כל האחים שלו גרים בארץ. הם כוהנים.
השאלה . מה חל עליהם בדיני אוננות עד הגעת הנפטר וקבורתו בארץ.
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בכמה ימים עד שיגיע, כל הימים האלו אין להם דין אונן והם חייבים בכל המצוות, ואסורים רק בדברי שבצינעה, כמו רחיצה בחמין ותשמיש המיטה, ומהרגע שמתעסקים בענין הלוויה, הגעת הארון והקבורה, הם נעשים אוננים.

מקורות:

פני ברוך אנינות סעי' נח בשם מורי הוראה.