ריבית

שאלה:

שלום עסק בחול עם לקוח יהודי .
בעסקת תשלומים העסק רוצה לקבל הריבית שמשלם לבנק על העסקה מהלקוח האם מותר ?
ולפעמים רוצה לבקש יותר ממה שהוא משלם בגלל שזה לא שכיח אצל כל עסק .
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר מציב ללקוח שני מחירים – מחיר זול למזומן ומחיר גבוה לתשלומים, הרי זה ריבית. איסור ריבית קיים למרות שסיבת הריבית לכסות את הריבית שהמוכר משלם לבנק. וכל שכן שאם לוקח ריבית מסיבה שרק הוא מוכר בתשלומים שיש בזה איסור ריבית.

בהצלחה.