ענה אמן והמקדש בינתיים המשיך לברכת הקידוש

שאלה:

שלום כבוד הרב, לפעמים כשאני שומע ברכות שיוצאים בהם ידי חובה כאילו ברכנו בעצמנו, כמו למשל לעניננו קידוש והבדלה, אני עונה אמן על פרי הגפן ותוך כדי שאני עונה אמן המברך כבר התחיל את ברכת מקדש השבת אז דיברתי בברכת מקדש השבת ..יצאתי ידי חובה?

תשובה:

זו בהחלט בעיה, ויש לצדד שלא יוצאים ידי חובה כך, לכן חובה על המקדש להמתין עד שיכלה אמן מפי העונים.

מקורות:

ראה שער הציון סי' קסז ס"ק מג, ושמירת שבת כהלכתה, פרק מז סעי' לז ובהערה שם.