מזוזה עם נתק קל בין חלקי האות

שאלה:

מזוזה שעבר עליה מגיה מוסמך, הוא אמר שהיה באות מ"ם נתק קל בין הרגל של המ"ם לגוף האות. אבל טען שלא ברמה שיש בעיה של "כסדרן" [טען משהו שזה מחלוקת רעק"א ופמ"ג. וכנראה שפה גם הפמ"ג יודה]
האם ניתן לסמוך על זה לכתחילה. האם כבוד הרבנים מבינים למה התכוון המגיה למחלוקת רעק"א ופמ"ג?

תשובה:

שלום וברכה

בביאור הלכה בסי' לב סעי' כה הביא מחלוקת גדולה בין הפוסקים שהזכרת, לגבי אות שצורתה ניכרת ומובנת, אבל הפירוד בין חלקיה ניכר להדיא, האם יש בזה בעיה של כסדרן. או שמא אין להכשיר אלא באופן שכלל לא ניכר הפירוד. לזה התכוון המגיה, ואם הוא מגיה תלמיד חכם וירא שמים שאתה סומך עליו אתה יכול לסמוך על הכרעתו. ואם יש לך ספק אתה יכול לשאול רב נוסף.

בהצלחה