מדידת חום בכניסה לבית החולים

שאלה:

אני אמור לשהות בשבת לצד קרוב משפחה שמאושפז בבית החולים, בכניסה לבית החולים יש מד חום אוטומטי שמודד את החום של כל מי שנכנס, ועל הקיר יש מסך שרואים בו כל מי שנכנס ועליו כמה מעלות יש לו. אין אפשרות כניסה לביה"ח בשבת דרך מקום אחר, האם מותר להכנס ולצאת מבית החולים? [אני אמור לשהות בדירה ליד בית החולים, יש אפשרות שהחולה יבוא אלי ויש אפשרות שאני ילך אליו, האם יש הבדל ביני לבין החולה שמקום שהותו העיקרי הוא בבית החולים?]
האם יש הבדל בין המדחום הזה לשאר עשרות המצלמות האלקטרוניות שנמצאות בכל פינה בבית החולים?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שזה לא סתם נמצא שם, אלא השומר מסתכל, ואם יש מישהו עם חום, או שלא נמדד, הוא לא יוכל להכנס… אם זה כך, יש לנו כאן "פסיק רישא דניחא ליה", שהרי זה מה שמאפשר את הכניסה, ואינני יודע כיצד להתיר זאת, אלא אם כן החולה זקוק לך באופן שמותר לעשות מלאכות דרבנן עבורו [מהתיאור שלך לא נשמע שזה כך]. אינני יודע. אני הייתי מציע לרבנות בית החולים למדוד על ידי גוי, לדעתי זה הרבה יותר קל מהמציאות הזו שאתה מתאר.