דמי מזונות מחולה במצב קשה

שאלה:

פנו אלי משפחה שבנם עובר גט והוא חולה באופן קשה ומוגבל מאוד וסובל ממחלה קשה בשרירים
ואין לו שקל אפילו לרפואות שלו ולוקחים ממנו את הנכות שהוא מקבל
האם עפ הלכה מותר לקחת לו או שלא ועלי לעזור לו ולדאוג שלא יקחו לו
אם אפשר לצרף מקור

תשובה:

שלום וברכה

אין כזה דבר סתם לוקחים לו, אני מניח שהכל נעשה על פי הכרעת בית הדין הרבני ובהתאם למצבו? כמובן ניתן לבוא איתו ולסדר את טענותיו אולי בית הדין ישתכנעו מדבריך, אם יש פרטים מסויימים שלא פירטת כדאי לפרט כדי שנדע לענות.

בשורות טובות.