לשבח גוי

שאלה:

שלום אני ממש אוהבת שירים של זמרת שהיא גויה.
שאלה ראשונה,האם מותר לשמוע את השירים האלה ?
מותר להגיד איזה שיר יפה/איזה יפה היא שרה?
איך אני יודעת אם זה שיר אסור או מותר מה הופך שיר לאסור ?
בנוסף, אני גם ממש אוהבת את התסרוקות שהיא עושה בשיער. מותר להגיד איזה שיער יפה יש לה/איזה תסרוקת יפה עשו לה?

תשובה:

אסור לשבח גוי. שיר אסור זה שיר שיש בו מילים של חוסר צניעות.

מקורות:

בס’ החינוך מצוה תכה כתב: הזהיר הקב”ה שלא לחמול על עכו”ם, ולא ליישר ולא ליפות ולספר בשבח וחן שום דבר ממה שמיוחד להם, שנאמר (דברים ז’ ב’) ולא תחנם. משרשי המצוה, כי הדיבור עושה רושם בלב האדם ולפעמים הדברים עושים רושם בלב כל כך עד שחייב עליהם מיתה בידי שמים. ואפילו המחשבה קובעת… ואם יקבע במחשבתו יעלה על שפת לשונו חן עכו”ם הוא נמשך אחריהם או הוא או בניו בשמעו אביו משבחם ויבא להתחבר עמהם, ואולי ילמוד ממעשיהם הרעים. ולכן נמנענו מתורתנו הקדושה ממצוא בעכו”ם תועלת וחן, הן במחשבה והן בדיבור והן במעשה, ושלא לתן להם מתנת חנם… וכן הננו נמנעים בכך מלהתחבר עמהם ומרדוף אחר אהבתם ומלהתערב עמהם וללמוד שום דבר מכל מעשיהם הרעים לעולם.

על כך שאם הדבר נעשה לתועלת הישראל אין בכך איסור, ראה מה שכתבנו כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עד כמה אנחנו מרחיבים את האיסור, למשל האם אסור לי לשבח רכב מסוג X בגלל שהוא רכב שידוע שמיוצר ע"י גויים? או אפילו לשבח ספר טוב אע"פ שאני יודע שגוי כתב אותו?