תבנית בשרית לא בת יומה בתנור חלבי

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אפיתי פיצה בתנור החלבי ובתבנית החלבית.
לאחר סיום האפיה (והאכילה) גיליתי שבתוך התא החלבי הייתה גם התבנית הבשרית.

אדגיש שהיא וודאי לא בת יומה. ספק אם השתמשו בה בחודשים האחרונים בכלל.
מצד שני היא די מלולכת (אולי שאריות שרופות של מאכלים בשריים?)

מה דין התבניות והתנור ?

יישר כח ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהיא לא בת יומה, ומן הסתם מה שיש עליה שרוף, יש עשכיו לנקות הכל היטב היטב, התנור והתבניות, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון ולהכניס הכל לתנור הריק ולהפעילו חצי שעה ארבעים דק' על חומו המירבי. ולהבא להזהר…

בהצלחה