מעשר כספים להורים

שאלה:

לאחר שהתחתנו הורי והורי אשתי קנו לנו דירה ב"ה. חמי וחמותי נתנו את הכסף במשכנתא על שמנו והסיכום היה שאת רוב הסכום הם ישלמו מידי חודש- וכך היה. ההורים העבירו לנו מידי חודש כסף עבור המשכנתא.
עכשיו לאחר 4 שנים הורי אישתי לא יכולים לשלם את המשכנתא עקב קושי כלכלי בביתם, ואנחנו משלמים את מלוא הסכום.
שאלתנו היא: א. האם נוכל להחשיב את הסכום שהיו ההורים משלמים כמעשר כספים מכיון שהם עכשיו במצב כלכלי קשה וזהו החלק שהם התכוונו לשלם.
ב. אם כן- האם צריך לעשות את זה בצורה שאנחנו מעבירים להם או שאפשר "לקזז" את המעשרות שאנחנו צריכים לתת -בתשלום המשכנתא.
תודה רבה ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

אם חמיך וחמותך התחייבו לך כחלק מתנאי הנישואין לתת סכום מסויים, וכרגע הם לא יכולים לעמוד בכך, ובעצם יש לך זכות תביעה ממונית עליהם, ניתן לקזז זאת מכספי מעשר, אבל אם זו לא היתה התחייבות אלא שישתדלו וכדומה, אין להם חיוב לקיים וממילא זה לא שייך לכספי מעשר. אין צורך לתת להם, ניתן פשוט לקזז זאת כביכול זה יוצא ממך.

רוב שפע! בודאי לא תפסידו מכך שאתם מסייעים יפה להורים.