טעות הגוי

שאלה:

שלום וברכה.
אני גר בחו"ל ולא יודעים שאני יהודי. האם מותר לי לומר לגויים להשקיע במניות שאני יודע בבירור שיש אחוז קטן בודד להרוויח או אסור? האם זה גניבת דעת הגוי או גזל או טעות הגוי?
אם אפשר מקורות בבקשה.
בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה,

להטעות גוי הרי זה גניבת דעת, וגנבת דעת אסורה בגוי, כמבואר בשו"ע חו"מ סימן רכח סעיף ו. וברור שלהציע לאדם עסקה מסוכנת ולהעלים ממנו את המידע נחשב לגנבת דעת.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט  סימן רכח:

אסור לרמות בני אדם במקח וממכר או לגנוב דעתם, כגון אם יש מום במקחו צריך להודיעו ללוקח. אף אם הוא עובד כוכבים, לא ימכור לו בשר נבילה בחזקת שחוטה.