בדיקת תלושי שכר ע"י גורם חיצוני

שאלה:

המעסיק בו הועסקתי בעבר, שיחק עם תלושי השכר שלי כך שבפועל הוא הפריש עלי חצי מהכספים המגיעים לי וכן את דמי ההבראה
לדוג' הוא טוען שהוא שילם לי כל חודש דמי הבראה ובפועל מאותו חודש שכתוב בתלוש סעיף של דמי הבראה ירד הסכום ב'שכר יסוד' המחיר אותו הפריש לדמי הבראה, כך שבפועל הוא רק "כתב" ולא "שילם" כדבריו,
אני שואל האם מותר לי לשלוח את תלושי השכר שלי לבדיקה ע"י גורם מומחה, על אף שאינו שומר תו"מ

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לערוך בדיקה אצל רואה חשבון או כל גורם אחר – גם אם המומחה אינו שומר תו"מ. האיסור לפנות לערכאות חל כאשר פונה לוועדה שיפוטית, וזה לא שייך בבדיקת נתונים שמותרת. אם אחרי בדיקת הנתונים אתה סבור שהמעביד חייב לך כסף יש לערוך את התביעה בבית דין רבני בלבד.

בהצלחה.